Politie waarschuwt: Inbrekers gebruiken truc, let op als je dit ziet aan je voordeur

door: STS
politie
Afbeelding bron: Unsplash

Politiezone Hekla, de politie van de Antwerpse gemeenten Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar, waarschuwt voor een truc die inbrekers gebruiken. Vooral nu veel mensen op vakantie vertrekken is het opletten geblazen.

De politie kreeg meldingen van buurtbewoners in Edegem en omstreken. Zij deden een vreemde ontdekking aan hun voordeur; er waren tandenstokers tussen gestoken.

"We kregen de laatste dagen enkele meldingen over een mogelijke inbrekerstruc, namelijk het aantreffen van tandenstokers in voordeuren van woningen", laat politiezone Hekla weten via Facebook.

"De tandenstokers kunnen gebruikt worden als 'voorverkenning' voor een inbraak. Stokjes die blijven hangen of steken, zouden kunnen wijzen op een langdurige afwezigheid van de bewoners. Inbrekers denken dan ongestoord hun slag te kunnen slaan."

"Vertrek je op vakantie? Vraag dan aan de buren, familie of vrienden om dagelijks ook even je voordeur te controleren."

"Zet het niet gewoon op sociale media, maar gebruik de app 112BE of bel onmiddellijk 101 bij twijfel of verdachte situaties. Enkel zo kunnen onze collega's snel ter plaatse komen en de verdachten controleren."