"5 tot 10 cm sneeuw in Hoge Venen", maar ook voor Vlaanderen geen fijn weerbericht

door: Redactie
Sneeuw Hoge Venen
Afbeelding bron: Photonews

Tijdens de nacht van zondag op maandag zal er sneeuw vallen in de Ardennen. In Vlaanderen kan er smeltende sneeuw vallen. De volgende dagen blijft het licht wisselvallig met temperaturen rond 5 graden.

"Volgende nacht krijgen we een neerslagzone die in hoog België zal zorgen voor sneeuw. In laag en midden België regen, maar daar kan ook smeltende sneeuw en mogelijk enkele echte sneeuwvlokken bij zitten. De minima liggen vannacht rond het vriespunt", vertelt Frank Deboosere in zijn weerpraatje op Radio 1.

"De neerslagzone blijft haperen boven het centrum en het oosten van het land. Maandag krijgen we nog meer sneeuw in de Ardennen, in de Hoge Venen kan 5 tot 10 cm sneeuw vallen."

"In Vlaanderen gaat het om regen en er zou minder neerslag vallen in het westen van het land. De maxima liggen rond 4 graden."

Dinsdag wordt de beste dag van de werkweek. "Dinsdag blijft het dan droog met enkele opklaringen en dan krijgen we 6 graden. Woensdag en donderdag is het licht wisselvallig met kans op een bui vooral in het noordwesten bij 5 graden."