David Dehenauw is er 100% zeker van: Dit weer op Pasen en tijdens de Ronde van Vlaanderen

door: STS
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Zondag is het Pasen én wordt de Ronde van Vlaanderen verreden. Weerman David Dehenauw weet welk weer de eitjes rapende kinderen en de zwoegende renners te wachten staat.

Zaterdag werd een dag van grote verschillen qua weer binnen het land. "Deze namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Uiteindelijk komen er toch een aantal opklaringen vanuit het westen en wordt het daar ook droger. In het centrum blijft het droog. In het oosten stijgt de buienkans", zei David Dehenauw op VTM.

Ook de temperaturen liepen uiteen. Terwijl het in het oosten 16 graden werd, moesten ze in het westen tevreden zijn met 11 graden, en in het centrum met 12 graden. De komende nacht komen de minima in Vlaanderen uit op 5 à 6 graden. "Het wordt overal droog, met wolken en opklaringen."

Weer voor Pasen en Ronde van Vlaanderen

Zondag krijgen we opnieuw wisselvallig weer. "We starten met meestal droog weer, op een lokale bui na. In de loop van de namiddag en avond volgen er buien en regen. Er staat een matige wind uit het zuidoosten. De temperaturen gaan van 14 graden aan de kust tot 16 à 17 graden in de oostelijke helft van het land."