Frank Deboosere heeft geen leuk nieuws: "Ronduit slecht"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

"Het is saai en grijs, koud grijs. Het zou kunnen dat we vandaag de eerste ijsdag in Ukkel krijgen. Een ijsdag wil zeggen dat het ook overdag de hele dag blijft vriezen", zei weerman Frank Deboosere woensdag op Radio 2.

Het bleef droog, bij temperaturen rond 0 graden in het centrum van het land en 3 graden aan de zee. "Er is weinig wind. De luchtkwaliteit is slecht, met veel fijn stof."

Vannacht blijft het bewolkt. "Maar na middernacht komt er een regenzone. Zo rond 22.00 uur vanavond zal het regenen aan de kust. Rond 02.00-03.00 uur zit dat in het centrum van het land, en daar zou dat eventueel wat ijzel kunnen geven. Het is uitkijken, het zou eventueel wat glad kunnen zijn."

"De temperatuur stijgt en tegen donderdagochtend is voor Vlaanderen het gevaar geweken. In Limburg zou er 's ochtends eventueel wat smeltende sneeuw - en misschien een paar sneeuwvlokken - kunnen vallen."

Het wordt in de loop van de dag 6 graden. "Dat is aan de zachte kant. En we krijgen zelfs wat opklaringen. Laat die zon maar komen."