Frank Deboosere ziet het weer drastisch veranderen: "Zullen dan wellicht extra trui moeten aantrekken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het is zacht voor de tijd van het jaar, maar daar komt snel verandering in. Volgens Frank Deboosere wordt het zelfs iets te fris voor de tijd van het jaar.

Vrijdag werd een aangename dag, met 15 graden aan de kust, 17 graden in het binnenland en mogelijk 18 graden in de Kempen.

"Er zit veel kleur in het weer, we kregen ook een schitterende zonsopgang. Er is wel iets veranderd in vergelijking met donderdag. Toen was de lucht diepblauw, nu is dat al een beetje melkwit", zei Frank Deboosere op Radio 2.

In de loop van de namiddag trok een regenzone vanuit het westen over het land, om vanavond het oosten te bereiken.

Vannacht wordt het opnieuw droog en de minimatemperaturen bedragen 11 à 12 graden. "Maar tegen zaterdagochtend komt er een regenzone vanuit het zuiden en begint het allemaal een beetje te verwateren."

Zaterdag en zondag

"Zaterdag krijgen we veel bewolking en een beetje regen, vooral in de Ardennen en aan de kust. In de loop van de dag krijgen we misschien ook wel een paar opklaringen, bij 14 graden."

Zondag wordt het opnieuw wat warmer. "Dan gaan we naar 16 of 17 graden. Maar de wind wakkert aan, en al snel volgt een regenzone." Die zal ons vooral zondagnamiddag en zondagavond parten spelen.

Herfstvakantie

"Daarna krijgen we veel koelere lucht. We zullen in de herfstvakantie waarschijnlijk een extra trui moeten aantrekken", aldus Deboosere.