Frank Deboosere ziet het winters worden: "Dan gaat er sneeuw vallen"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

De eerste winterprik ligt al lang achter ons, en sindsdien hebben we niets dan zachte temperaturen gekregen. Maar Frank Deboosere ziet dat veranderen.

Vrijdag werd een grotendeels droge dag, met zachte temperaturen van 9 à 10 graden. "Er zijn een paar buien in de provincie Antwerpen, en een paar in het zuiden van het land. Maar de nadruk ligt toch op het droge weer", zei Frank Deboosere op Radio 2.

De komende nacht bedragen de minima 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust. Er komt er meer bewolking opzetten en tegen de ochtend zal het regenen.

"Zaterdag wordt alweer een compleet verzopen dag. Er valt tien tot vijftien liter water per vierkante meter. Ook in de Ardennen gaan ze erg veel regen krijgen. Het is wel erg zacht, bij 11 à 12 graden."

Vanaf zondag volgt er ander weer, met wat buien, maar toch veel minder neerslag. Het wordt dan ook frisser: nog maar 6 of 7 graden.

"Maandag valt er in Hoog-België sneeuw. In Vlaanderen kan er smeltende sneeuw vallen. En 's nachts gaat het vriezen", voorspelt Deboosere.