Jill Peeters slaat alarm: "Opnieuw véél regen, gaat er met bakken uitvallen"

door: STS
Jill Peeters
Afbeelding bron: Photonews

Weervrouw Jill Peeters voorspelt dat het einde van het regenachtige weer nog niet in zicht is. We krijgen dagen met buien, en daarna krijgen we opnieuw een grote hoeveelheid neerslag over ons heen.

Zaterdag ging op veel plaatsen met mist van start. Later volgden er opklaringen vanuit het noordoosten. "Een paar buien in de loop van de dag, met lokaal onweer, kan ik zeker niet uitsluiten. Maar het gaat niet meer om die grote hoeveelheden van vrijdag", zei Jill Peeters op VTM.

De temperaturen kwamen uit op 20 à 21 graden in het binnenland en 16 graden aan de kust. Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 10 à 11 graden. "Er gaat zich opnieuw nevel en mist vormen."

Zondag gaat zo grijs en vochtig van start. Daarna volgen er steeds meer opklaringen. Het wordt 20 tot 22 graden, behalve aan de kust en in de Ardennen, waar het 17 graden wordt. "In de loop van de dag krijgen we opnieuw een paar buien, zeker in het binnenland."

Voor volgende week heeft Peeters niet zo goed nieuws. "Op dinsdagavond, dinsdagnacht en woensdag kan er opnieuw veel regen vallen. Niet alleen in de Voerstreek, maar ook in Vlaanderen verwacht ik dat het er tijdelijk met bakken uit zal vallen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp