Morgen warm met temperaturen tot 30 graden: Dit mag je dan zeker niet doen

door: PMN
hittegolf zon
Afbeelding bron: Shutterstock.com

We krijgen morgen nog eens een échte zomerdag. De temperatuur kan dan stijgen naar de 30 graden. Bij dergelijke warme temperaturen kan je sommige dingen beter niet doen.

Morgen wordt het puffen en zweten. Het wordt dan plots een heel stuk warmer dan vandaag. We gaan naar tropische temperaturen.

Met zo’n 30 graden op de thermometer is het belangrijk dat je morgen zeker voldoende drinkt. Het beste om te drinken is water. Alcohol moet je vermijden.

Laat je kinderen of huisdieren niet achter in een geparkeerde auto. De temperatuur kan er heel hoog worden.

Geef ook je kinderen en huisdieren voldoende water. Probeer de zon ook uit je huis te houden zodat de temperatuur er niet hoog kan oplopen.

Drink morgen zeker voldoende water met het warme weer

Laat je kinderen of huisdieren niet achter in een geparkeerde auto. De temperatuur kan er heel hoog worden. Geef ook je kinderen en huisdieren voldoende water.

Je kan ook best lichte kledij dragen. Wit stoot de warmte af, zwart trekt de warmte juist aan. Het is ook aangeraden om morgen je te beperken tot lichte maaltijden. Warme maaltijden kan je beter niet eten want dan stijgt je lichaamstemperatuur omdat je lichaam het eten moet verteren.

Volg Redactie24 nu op Instagram

Tags zomer