Sabine Hagedoren kan niet wachten: "Dat wordt de mooie dag"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Weervrouw Sabine Hagedoren ziet het grijze weer plaatsmaken voor zonniger en droger weer. Het wordt lenteachtig, met ideaal wandel- en fietsweer.

Dinsdag trok er een zwakke storing over het land. Die zorgde voor veel bewolking, en enkele buien. "Het mooie weer komt eraan, maar het is nog niet voor vandaag. Tenzij je houdt van grijs en van druppels", zei Sabine Hagedoren op Radio2.

We kregen temperaturen rond 9 à 10 graden. Vannacht wordt het droog, maar koud. "We gaan naar temperaturen rond het vriespunt, en hier en daar zelfs onder het vriespunt. Het wordt ook rustig, dus er kan nevel en mist ontstaan. Als er negatieve temperaturen zijn, kan die mist aanvriezen. Dus woensdagochtend toch oppassen."

Waar er nevel en mist hangt gaat de dag woensdag grijs van start, elders zullen er opklaringen zijn. Na de middag krijgen we meer zon. "Tegen het einde van de namiddag gaat het zelfs om brede opklaringen, bij temperaturen tot 10 à 11 graden."

"Donderdag en vrijdag worden mooie dagen. Vrijdag wordt misschien wel de mooiste dag, want dan hebben we zon van 's ochtends tot 's avonds, bij 12 à 13 graden."