Sabine Hagedoren ziet het weer helemaal de verkeerde richting uitgaan: "Wordt zelfs vrij krachtig"

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het was vandaag opnieuw een wisselvallige dag. We kregen wat zon maar ook af en toe wat regen. Blijft dat ook zo de komende dagen?

"Vanavond wordt de kans op een late bui groter. In het noorden of het oosten kunnen er de laatste buitjes vallen. De temperaturen schommelen vannacht tussen de 12 en 15 graden", legt Sabine Hagedoren uit bij Radio 2.

"Dat wisselvallige weer nemen ook mee naar de komende dagen. Morgen trekt er een buienlijn over het land. We verwachten wat meer buien dan vandaag en ook wat intenser. In de voormiddag start het in het westen. Daarna verschuift het dan verder het binnenland. Later in de namiddag komen die buien in het oosten. De temperatuur gaat naar 22 graden."

"Die temperatuur behouden we ook in het weekend. Zaterdag blijft het een groot deel van de dag nog droog. Tegen het einde van de dag bereikt een storing het noordwesten van het land. De regen zal vooral zaterdagnacht vallen."

"Zondag wordt de natste dag in het rijtje. Er is dan wind, regen en buien. Die wind kan zelfs vrij krachtig waaien. Begin volgende week blijven we te maken krijgen met die buien. Tussendoor is er ook een opklaring."