Sneeuw op komst, Jacotte Brokken weet zeker: "Dat gaat een pittige ochtendspits worden"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Eén

Weervrouw Jacotte Brokken voorspelt dat er vannacht op sommige plaatsen in Vlaanderen smeltende sneeuw gaat vallen. Ze vreest voor een "pittige" ochtendspits op woensdag.

Dinsdag hielden we het grotendeels droog. Enkel aan de kust zou er in de loop van de dag een bui kunnen vallen. "Dat kan ook smeltende sneeuw of korrelhagel zijn", zei Jacotte Brokken op Radio 2.

Verder werd het een koude dag, met temperaturen van 3 graden in het binnenland en 5 graden aan zee. "In de Hoge Venen werd het -3 graden en daar ligt ook een flink pak sneeuw van 15 centimeter."

Vannacht wordt het -1 tot 2 graden in Vlaanderen en gaat er een buienzone over het land trekken. "Daar kan ook wel wat winterse neerslag bij zijn. Dus het zou kunnen dat het vannacht ook in Vlaanderen en Brussel gaat sneeuwen."

"Dat is smeltende sneeuw, dus daar gaat waarschijnlijk niet zo superveel van blijven liggen. Misschien wel in Limburg en in de Kempen, daar zou een beetje sneeuw kunnen blijven liggen, een centimetertje ofzo."

Een en ander heeft gevolgen voor woensdagochtend. "Dat gaat een pittige ochtendspits worden, want dan gaat het stilletjes aan beginnen dooien en gaan er ijsplekken vormen. Dus dat wordt uitkijken op de weg."

Het blijft opnieuw grotendeels droog, bij temperaturen van 4 à 5 graden in het binnenland, en 6 graden aan zee. "In de Hoge Venen kan er wel nog wat extra sneeuw vallen."