Temperatuur gaat flink stijgen, maar: "Daarna is het uit met de pret"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt dat het zondag beter weer wordt dan zaterdag. Begin volgende week krijgen we vervolgens zeer zacht weer, maar dat zal van korte duur zijn.

"Zaterdag was duidelijk de koelere dag van het weekend. We kregen een aantal brede opklaringen, maar er passeerden ook een aantal buien, lokaal konden die fel zijn en zelfs korrelhagel bevatten. Als de maxima 10 graden halen, mogen we tevreden zijn", zei Deboosere op Eén.

"De komende nacht verdwijnen de buien. We kunnen genieten van een aantal brede opklaringen. Het koelt goed af, met minima rond 5 graden in Vlaanderen en 0 graden in Hoog-België."

Lenteweer

"Zondag wordt het beter weer, dan houden we het helemaal droog. Er zal wisselende bewolking zijn, met nog altijd een goed voelbare zuidwestenwind. Maar de maxima gaan toch al richting 13 graden."

"Daarna staat er geen maat meer op het kwik. Maandag krijgen we heel veel zonneschijn en gaan we richting 18 graden. En het kan nog zachter: dinsdag wordt een fraaie lentedag. We halen meer dan 20 graden. Ook woensdag halen we op veel plekken nog 20 graden. Daarna is het uit met de pret."