Welk weer krijgen we op Pasen? Sabine Hagedoren vertelt er alles over

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Aanstaande zondag vieren we Pasen. Weervrouw Sabine Hagedoren weet al welk weer we krijgen op die feestdag.

Woensdag werd een bewolkte dag. Hier en daar viel er ook regen. "In de late namiddag verwachten we wat opklaringen in het westen. Een storing sleept over het oosten van het land", zei Sabine Hagedoren op Radio2. "Tegen de late namiddag en avond verwachten we dat er ook in het centrum buien kunnen vallen."

Het kwik bereikte 12 graden. Vannacht wordt het 4 tot 6 graden. "Het is eigenlijk de rest van de week een komen en gaan van af en toe buien of wat regen. En ook deze nacht hebben we weer prijs. Tegen het einde van de nacht gaat het alweer regenen vanaf de Franse grens."

Donderdag gaat regenachtig van start. Na de middag krijgen we af en toe zon, met nog een paar buien. "De wind gaat aanwakkeren en wordt vrij krachtig, en aan zee zelfs krachtig, met rukwinden tot 60 of misschien wel 70 km/u. Tegen 's avonds krijgen we bredere opklaringen."

Ook de dagen erna houden we het niet droog, weet Hagedoren al. En dat zal op Pasen niet anders zijn. "Zondagochtend staan we opnieuw met regenachtig weer op, dan komt de zon er tijdelijk door, en in de loop van de namiddag krijgen we weer buien."

Volg Redactie24 nu op Instagram