VTM

Grote zorgen om ex-Big Brother winnaar Spille: “Hij kan niet meer stappen of schrijven en dat is nog niet alles”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Steven Spillebeen (42) stapte als grote overwinnaar uit het Big Brother-huis. Hij was de allereerste winnaar ooit.

Het waren mooie tijden voor hem, maar tegenwoordig gaat het een stuk minder goed met hem. In januari heeft Steven een herseninfarct gekregen. “Steven was in de luchthaven, en wachtte op zijn bagage toen hij door een embolie in de hersenen werd getroffen. Dat is een bloedklonter die de ader verstopt. Meer uitleg kan ik niet geven, want dat is het enige wat we van de dokters te horen kregen”, verduidelijkt vader Jozef in Dag Allemaal.

“Mijn zoon is een tijdje in coma gehouden, maar is intussen wel bij zinnen. Inmiddels is hij ook gestart met de revalidatie: kinesitherapie, ergotherapie en logopedie. Allemaal heel intensief, want hij moet veel dingen opnieuw leren. Soit, het gaat tenminste de goeie kant op. Zij het dus met kleine stapjes.”

Komt het nog goed?
Steven ligt intussen al twee maanden in het ziekenhuis. “Hij heeft nog een lange weg af te leggen”, gaat vader Jozef verder. “Hij kan niet meer spreken of schrijven en ook stappen lukt niet.”

“We hebben de vraag `Komt het weer helemaal goed met hem?' ook al dikwijls aan het artsenteam gesteld, maar er is geen enkele dokter die ons dat durft te garanderen. We moeten afwachten en kunnen voorlopig niet méér doen dan er voor hem zijn op de momenten dat hij ons nodig heeft.”