Politie en gerecht vrezen voor problemen als Trump volgende week op bezoek komt

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week komt Donald Trump op bezoek in ons land. Het doet daar naar aanleiding van de NAVO-top in Brussel. De Trumps komen aan op 10 juli.

De federale politie en het gerecht vrezen problemen wanneer Trump in ons land is. Dat heeft VTM-Nieuws vernomen. Alle leden van de Belgische autobusfederatie hebben een mail gekregen. Die mail komt er op vraag van de politie.

In de mail staat te lezen dat ze alert moeten zijn voor "onverwacht of zelfs verdacht" vervoer op die data richting de Europese wijk, het centrum Brussel en de luchthaven. Indien dit het geval is, moeten ze contact opnemen met hun contactpersoon.

VERLOVEN INGETROKKEN
De politie vreest vooral problemen uit extreemlinkse hoek. De vorige keer dat Trump in ons land was, bij het openen van het nieuwe NAVO-gebouw, waren er ook al protesten. 

Noch de politie, noch de busfederatie willen reageren. En er is nog een bijkomend probleem. Als de Rode Duivels vrijdag winnen van Brazilië, spelen ze uitgerekend op 11 juli, de dag dat Trump aankomt, de halve finale op het WK in Rusland. Alle verloven van de betrokken diensten zijn bijgevolg ingetrokken.