“Groot feest in Brussel, maar voor de Rode Duivels is het een gemiste kans om het WK te winnen”

bron: Studio Brussel
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Meer dan 40.000 fans van de Rode Duivels zakten gisteren af naar de Grote Markt in Brussel om hun helden te ontvangen. De Rode Duivels werden er ook ontvangen door koning Filip.

De Rode Duivels eindigden op een derde plaats. “En de manier waarop ze de dat deden was best indrukwekkend”, stelt Peter Vandenbempt vast bij Studio Brussel. “Ze brachten aanvallend voetbal en met Thibaut Courtois hadden ze de beste doelman van het toernooi.”

Toch blijft de commentator met een wrang gevoel achter. “Over tien jaar gaan we toch vooral zeggen dat dit voor de Rode Duivels een gemiste kans is om het WK te winnen.”

“In de halve finale tegen Frankrijk waren we niet goed genoeg. Maar goed, over twee jaar komt er een herkansing. Einde van een generatie? Ik ben daar nog niet zo zeker van”, gaat Vandenbempt verder.

“Er gaan ook wel wat spelers zijn die geloven dat de Rode Duivels over twee jaar het WK kunnen winnen en in dat opzicht zouden ze wel eens kunnen beslissen om door te gaan. Al zal ook wereldkampioen Frankrijk over twee jaar nog sterker zijn.”