Vraagtekens bij kroonprinses Elisabeth: “Of dit het beste voor haar is, ik weet het niet”

bron: TV-Familie
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende maand begint er voor kroonprinses Elisabeth een nieuw hoofdstuk in haar leven. Dan gaat ze studeren aan het Atlantic College in Wales.

“Ze zal een zogenoemd Internationaal baccalaureaat volgen, een tweejarige opleiding’, weet royaltywatchter Tierry Debels in TV-Familie. “Bedoeling is dat ze zo goed voorbereid zal zijn om universitaire studies aan te vatten.”

Debels heeft toch zijn twijfels bij de keuze van die school. “Die staat hoog aangeschreven en daarna zou Elisabeth naar een prestigieuze universiteit in het buitenland kunnen”, gaat Debel verder. “Maar ja, in Wales hebben bijvoorbeeld ook de Nederlandse koning Willem-Alexander en de Jordaanse prinses Raiyah school gelopen.” 

"Dat college werd trouwens opgericht door de Duitse pedagoog Kurt Hahn. Eén van zijn basisideeën was: jongeren al behoorlijk jong verantwoordelijkheid geven. Iets wat Elisabeth als toekomstige koningin van pas kan komen. Maar of dit effectief de beste voorbereiding is voor dat tienermeisje... Ik weet het niet.”