Er is een massale zoektocht aan de gang naar een vermiste vijftiger: Hulpdiensten massaal ter plaatse

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Het Laatste Nieuws
De hulpdiensten van Willebroek, Mechelen en omstreken zijn momenteel massaal aanwezig aan domein Hazewinkel. Ze zijn op zoek naar een vermiste vijftiger.

De man is sinds zondagavond 20.30 uur vermist. Het Laatste Nieuws vernam dat hij er aan het zwemmen was met zijn vrienden.

Plots was de man nergens meer te bespeuren. Zijn vrienden sloegen meteen alarm. Op dat moment was het domein nog open. De aanwezige bezoekers werd gevraagd om het domein te verlaten. 

“Momenteel kamt de brandweer de vijver van het domein uit”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek. 

“Ook de helikopter van de Federale Politie werd ingezet. Die zoekt mee naar de man vanuit de lucht.” De hulpdiensten kwamen ook tot de conclusie dat er niet gezwommen mocht worden in de vijver.

HOREN ROEPEN
Een getuige beweert dat hij iemand heeft hoort roepen, waarna de persoon uit het zicht verdween. “We blijven zoeken zo lang we kunnen, maar zullen moeten stoppen wanneer het te donker wordt”, zegt een woordvoerder bij de politie Mechelen-Willebroek.

Zondagmiddag vonden duikers van de brandweer ook al het lichaam van een man die sinds zaterdag vermist was na een duik in de E10-plas in Brasschaat. Ook daar was het verboden te zwemmen. En in Henegouwen is een twintiger verdronken nadat hij van de brug in het kanaal sprong.