Kat om bedenkelijke reden gedumpt voor brandweerkazerne in Ardooie: “Lafaard”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Foter)
Aan de brandweerkazerne in Ardooie werd er donderdagmorgen een huiskat gedumpt. Ze werd teruggevonden door een brandweer en een arbeider van de gemeente.

De kat werd teruggevonden in een dichtgeplakte bananendoos en daarop de tekst ‘Zwerfkat’. “Mijn man was bezig in de garage toen de twee mannen de doos brachten”, zegt Kathy Verhaeghe, die vlakbij kattenasiel Kathy’s Cathouse uitbaat aan Het Nieuwsblad. “Ik hoorde de poes miauwen. Toen ik mijn hand in de doos stak, duwde ze meteen haar snoetje tegen mijn vingers. Het was duidelijk dat het om een tamme huiskat ging en geen wilde zwerfkat.”

De kat werd om 10 uur ‘s ochtends gevonden. “Mogelijk gaat het om iemand die geen katten kan zien en ze heeft gevangen omdat ze te veel langskwam”, zucht Kathy.

"KON OP ZIJN MINST IETS LATEN WETEN"
“Het maakt me woedend dat die persoon zo laf was om een hulpeloos wezen in een kartonnen doos te dumpen. Hij had ze toch bij een van de twee asielen in Ardooie kunnen aanbieden? Of op zijn minst iets kunnen laten weten aan de gemeente of brandweer. Voor hetzelfde geld zat dat beestje daar nog dagen opgesloten.”

Het katje kreeg de naam Tigra. Er zou al iemand zijn die het diertje verder wil verzorgen.

Tags ardooie