Niels Albert neemt ingrijpende beslissing: “Dood van Goolaerts heeft me aan het denken gezet”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Niels Albert heeft een ingrijpende beslissing genomen. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Albert heeft zijn ontslag gegeven als coach van Wout Van Aert. In september 2014, vier maanden na zijn eigen afscheid door hartproblemen, werd Albert voorgesteld als ploegleider bij Vastgoedservice-Golden Palace, het team dat toen net Wout van Aert had ingelijfd. De daaropvolgende jaren zou Albert zich profileren als dé man achter het aanstormende talent.

Onder Albert brak Van Aert ook door het op het hoogste niveau. Maar aan die samenwerking komt nu een einde. "De echte reden is mijn privésituatie”, vertelt Albert. “Begin juli ben ik vader geworden van Alexine. Ik zou graag mijn dochter van dichtbij zien opgroeien. Ook de dood van Michael Goolaerts deed me nadenken. Ik herinner me het moment dat we met de voltallige ploeg praatten over zijn plotse overlijden. Het verdriet was immens, maar ik zag ook mijn eigen film van 2014 opnieuw afgespeeld worden. Je beseft dat je in het leven beter af en toe eens wat gas terugneemt.”

Albert geeft ook toe dat zijn rol deels is uitgespeeld. "Wout wordt prima begeleid door zijn coach Marc Lamberts. Daarnaast geniet hij de onvoorwaardelijke steun van de rest van zijn entourage: zijn familie, maar ook mental coach Rudy Heylen, dokter Peter T’Seyen, fysiotherapeut Lieven Maesschalck, noem maar op.”

Maar Albert en Van Aert gaan wel als vrienden uit elkaar. “We hebben samen onvergetelijke momenten meegemaakt. En als hij straks raad nodig heeft, kan hij me altijd aanspreken. Ik blijf trouwens niet helemaal uit het veld weg. In de toekomst houd ik me bij Pauwels Sauzen-Vastgoedservice nog bezig met de opleiding van wat jonge talenten, iets wat ik ook de voorbije twee jaar in de luwte altijd ben