Meisje van 20 jaar is op weg met haar fiets naar huis, tot plots een witte bestelwagen haar klem probeert te rijden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 20-jarige Charlotte Vankeer uit Weerde beleefde de schrik van haar leven. Ze was in de nacht van vrijdag op zaterdag onderweg met haar fiets.

Charlotte was met haar vriendinnen iets gaan drinken op café. Rond 3 uur ‘s nachts sprong ze op haar fiets richting huiswaarts. “In de Damstraat, op zowat vijfhonderd meter van mijn huis, merkte ik plots dat ik al een tijdje achtervolgd werd door een witte bestelwagen”, doet de 20-jarige haar verhaal in Het Laatste Nieuws. “Ik wist meteen dat het niet echt koosjer was. Plots probeerde de bestuurder me de weg te versperren door met zijn witte bestelwagen op het fietspad te rijden.” 

“In een ultieme reflex kon ik nog een oprit oprijden. Ik sprong van mijn fiets en verstopte me achter een stoel in de tuin. Ondertussen belde ik in paniek mijn mama. Het enige wat ik op dat moment hoopte, was dat de inzittenden niet zouden uitstappen om me te komen zoeken. Omdat ik niet meer op straat durfde te fietsen, is mijn vader me komen halen. Al die tijd bleef ik met mijn moeder aan de lijn omdat ik doodsangsten uitstond.”

___________
"Wat als die daders mij zouden komen zoeken? Ik mag er niet aan denken. Ik durfde mijn schuilplaats pas verlaten wanneer ik mijn vader zag."

Charlotte Vankeer

Toen de vader van Charlotte ter plaatse kwam, was de witte bestelwagen verdwenen. “Pas toen durfde ik uit mijn schuilplaats te komen”, aldus nog de 20-jarige, die vandaag nog steeds niet kan vatten aan wat ze mogelijk ontsnapt is. “Wat als die mannen uitgestapt waren en me gevonden hadden? Ik mag er niet aan denken. Het voorval zorgt ervoor dat ik in de toekomst voorzichtiger zal zijn en ’s avonds laat niet meer alleen zal fietsen. Gaan er geen vriendinnen mee met de fiets, dan vraag ik wel of mijn ouders me komen halen.”

“Maar omdat het allemaal zo snel ging, heb ik geen nummerplaat noch de gezichten van de inzittenden gezien”, besluit de 20-jarige.

LINK MET ANDERE ZAAK?
Het is niet uitgesloten dat er iemand pogingen aan het doen om een meisje te ontvoeren. Vorige week dook eenzelfde verhaal van een 15-jarig fietsend meisje in Nieuwenrode op. Ook zij liet weten dat ze klemgereden werd door een witte bestelwagen. Of er een link is, blijft onduidelijk. De politie onderzoekt het.

Tags zemst