Verloofde van Belgische topscheidsrechter die in de gevangenis zit, is kapot: "Dit kan toch niet? Alles is in één klap om zeep, supererg"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het Belgische voetbal davert op zijn grondvesten. Er is een grootschalig onderzoek aan de gang naar onder meer matchfixing in ons voetbal.

De voorbije dagen werd er heel wat personen aangehouden door het parket. Tot nu toe zitten er negen mensen ook in de cel. 

Eén van hen is topscheidsrechter Bart Vertenten. Hij wordt beschuldigd van deel te hebben genomen aan criminele activiteiten. De scheidsrechter heeft zich laten omkopen.

De verloofde van Bart kan het maar niet geloven. "Hij wordt beschuldigd van iets waar hij niets mee te maken heeft. Heel zijn levenswerk en carrière kapot. Het was supererg, want hij wordt aan de schandpaal genageld", zegt Hetty Boons aan VTM-Nieuws.

"Ik dacht die heeft daar niets mee te maken. Gisteren zag ik de pers en het escaleerde. De beschuldigingen werden zwaarder en zwaarder, ik viel van mijn stoel. Mijn vader is bijvoorbeeld Club-supporter en hij praatte ook met mijn papa. Al die beschuldigingen slaan op niets."