Bart De Wever: “Heel confronterend als ik dat zie gebeuren bij mijn kinderen, maar daar kan je niets tegen beginnen”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever is niet veel thuis. De burgemeester van Antwerpen heeft thuis dan ook niet veel in de pap te brokken, zegt hij zelf.

"Ik vind dat kinderen op zichzelf moeten lijken. Je koopt geen kinderen voor dat ze een kopie van je zijn. Ik besef dat er zal uitkomen wat er zal uitkomen. Dat is heel confronterend. Ik hoor mijzelf dingen tegen mijn vier kinderen zeggen die ik zelf hatelijk vond toen mijn ouders dat tegen mij zeiden. Dat gebeurt wel regelmatig", zegt Bart bij Radio 2.

“Ik ben verantwoordelijk voor de voeding en die twee andere letters is voor mijn vrouw Veerle. Ik heb thuis ook niet veel te zeggen, daar ben ik veel te veel voor van huis. Ik tel de uren niet dat ik werk op een dag. Ik heb in mijn jeugd acht uur in een fabriek gewerkt en toen verlangde ik altijd naar het einde van de dag. Ik word nu goed betaald voor iets dat ik heel graag doe.”

“Voor mijn afwezigheid betaal ik de prijs, dat is onvermijdelijk. Ik ben bijvoorbeeld niet erg op de hoogte wat mijn kinderen doen op school en hun vrienden en vriendinnen ken ik niet. Mijn kinderen proeven al eens graag van de verboden vruchten. De eerste ongemakken zijn er al geweest.”