Koning Albert zit met een groot probleem: “Elke keer opnieuw wordt Paola dan kwaad op mij”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een voorbeeldkoppel zijn koning Albert en koningin Paola niet. De spanningen dezer dagen allicht hoog oplopen.

Koning Albert staat met zijn rug tegen de muur. Hij moet binnen de drie maanden DNA-staal van hem afstaan zodat men kan nagaan of Delphine zijn echte dochter is, waar uiteraard niemand nog aan twijfelt.

De vraag is of Albert wel zijn DNA mag afstaan? ‘Weinigen twijfelen er nog aan dat koning Paola destijds de motor was achter de abrupte breuk tussen Albert en Delphine, en achter de koppige weigering van Albert om zijn dochter te erkennen’, schrijft Dag Allemaal.

NIET MEER WELKOM OP PALEIS
Mario Danneels weet meer. “In zijn kerstboodschap van 1999, twee maanden nadat het nieuws over Delphine bekend raakte, gaf de vorst ‘een crisis’ in zijn huwelijk toe. Raadgevers hadden hem ingefluisterd om verder te gaan en Albert had daar ook best oor naar. Maar Paola verzette zich met hand en tand.”

Het leverde Albert een groot probleem op. Een probleem dat hij na al die jaren nog altijd heeft. “De koning deed zijn beklag bij een politicus”, vertelt Danneels. “Elke keer als mijn echtgenote een artikel over Delphine te zien krijgt, is het thuis koekenbak”, zei Albert. “Verschillende vertrouwelingen hebben bij Albert en Paola nog een toenadering tot Delphine proberen aan te kaarten, maar van de dag op de dag andere waren ze niet meer welkom op het paleis”, besluit Danneels.