Prins Laurent belt naar bekende Vlaming: “Ik wil je onmiddellijk spreken”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is iets dat prins Laurent erg dwarszit. Hij belde naar een bekende Vlaming.

Laurent stoorde zich destijds aan de eindejaarsconferences van Geert Hoste. Hij wilde de komiek dat persoonlijk zeggen en belde hem op om af te spreken.

“We spreken af in de lobby van een hotel aan de Louizalaan in Brussel. Hij heeft er een zaaltje gereserveerd”, legt Geert Hoste uit in TV-Story. “We gaan zitten en hij start: ‘Zo. Waarmee kan ik u helpen?’ (lacht) Ik zei: ‘Euh, monseigneur, ik ben hier op uw uitnodiging, u was de vragende partij.’

“En dan begint hij me een hele uitleg te geven over de projecten waarmee hij bezig was, onder andere dat in Libië. Op het einde van dat gesprek heb ik beslist nooit meer met die man te lachen. Hij was te... kwetsbaar. Nadien is hij nog naar een voorstelling geweest. Onverwachts.”

"NIET IN STAAT ZICHZELF TE VERDEDIGEN"
“Daar zat iemand die niet in staat is zichzelf te verdedigen, een heel breekbaar iemand. Die wil ik niet kwetsen. Politici hebben een dik vel, die kunnen tegen een stootje. En zolang het over hun daden als politicus gaat, moéten ze dat ook kunnen.” 

“Maar ik heb ooit wel grappen over politici geschrapt toen ik hoorde dat er een privéreden was waarom ze niet goed meer functioneerden, of zich anders begonnen te gedragen. Een ziekte, een scheiding…