Urbanus ergert zich mateloos aan bepaalde mensen: “Met hen heb ik geen compassie”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Momenteel loopt er opnieuw een film van Urbanus in de bioscoop. De komiek mag dan bijna 70 jaar zijn, zwijgen doet hij voor niemand.

Urbanus is blij dat ook zijn strips nog steeds goed verkopen. “De strip is een opstap voor een jonge generatie die op internet mijn filmpjes en liedjes leert kennen”, merkt hij op in Dag Allemaal. “Ik zeg dat ook in mijn show: ik ben bekend van cassetteke tot Spotify. (lacht) Er zitten altijd kinderen in de zaal. Voor een stuk heb ik dat aan de strip te danken, maar ook aan liedjes die ze terugvinden op YouTube. (grinnikt).”

Urbanus stoort zich ook aan een bepaalde groep van mensen. “Ik vind vooral dat er veel hypocrisie is. Mensen die graag brullen, maar niet eens naar hun eigen principes leven. Als de spaarpot van je kinderen wordt gepikt door de Bende van Nijvel of door Moeder Teresa, van wie vind je dat dan het ergste?” 

“Van die laatste toch, want daar verwacht je dat niet van. Versta je? Als mensen met status die altijd met het vingertje staan te wijzen iets uitsteken, moet je daar toch geen compassie mee hebben?”

Tags urbanus