VTM

Onderzoek opgestart naar financieel gesjoemel bij makers van onder meer 'Familie' en 'De Buurtpolitie'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: VTM
Er is een onderzoek lopende naar de makers van onder meer 'Familie' en 'De Buurtpolitie'. Het parket van Antwerpen voert een onderzoek naar financieel gesjoemel bij Zodiak Belgium. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Zodiak Belgium is een belangrijk productiehuis. Ze maken onder meer De buurtpolitie, Familie, Liefde voor muziek, Huizenjagers, Expeditie Robinson, Blind gekocht, Hallo televisie! Het bedrijf werkt voor alle Vlaamse zenders.

Bij Zodiak Belgium, gevestigd in de AED Studio’s in Lint waar ook Familie wordt opgenomen, zijn twee mensen met sleutelposities aan de deur gezet. De eerste is Kris Spaepen, CEO en de man die de dagelijkse leiding had. Hij werkte al vijftien jaar voor Zodiak Belgium, dat in 1993 begon als Kanakna en in 2007 werd overgenomen door Zodiak. Kris Spaepen kreeg de dagelijkse leiding in 2011 in handen. Die tweede die aan de deur is gezet, is Chris Bastiaens. Hij was sinds 2009 CFO, chief financial officer of financieel eindverantwoordelijke. Bastiaens werkte eerder bij Endemol, het Nederlandse productiehuis van mediamagnaat John de Mol.

Bij Zodiak Belgium wil niemand reageren op het onderzoek. Het Antwerpse parket bevestigt ook dat er een klacht met burgerlijke partijstelling is ingediend door een van de betrokkenen in het dossier. Het is niet duidelijk tegen wie de klacht is ingediend en om welk bedrag het gaat.