VTM

“Onschuldige kinderen op klaarlichte dag naar ingeblikte rotzooi als ‘De Buurtpolitie’ laten kijken, moet aangegeven worden”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Stijn De Paepe brengt in de krant ‘De Morgen’ gedichten. Voor één keer schreef hij ook een opiniestuk over Ketnet en VTM Kids.

Stijn De Paepe nam in de krant geen blad voor de mond. “Die twee zenders geven geen lor om je kind”, stelt hij. “Wat VTM Kids betreft, kan ik het beknopt houden: wie het bestaat om schuldeloze bloedjes bij klaarlichte dag bloot te stellen aan affreus ingeblikte rotzooi als De buurtpolitie vraagt erom te worden aangegeven bij de kinderbescherming.”

En hij haalde ook uit de naar de reeks #Like Me op Ketnet. “Er is ook het iets nieuwere Campus 12, waarin de clan-Bourlon doet waar die het allerbest in is: eigen baksels recycleren. Een ensemble zoetgevooisde jonkheden, die gretig beantwoorden aan het schoonheidsideaal dat ook gangbaar is in de vergaarbak-voor-Vlaamse-schlagers #LikeMe, zingt het naar het Engels vertaalde oeuvre van K3. Klinkt beter. Maar álles klinkt natuurlijk beter.”

“Gelukkig is het mooi weer. Dan kunnen de kindertjes buitenspelen terwijl de chefs van onze kinderkanalen zich bezinnen over wat ze onze erfgenamen zoal voorschotelen."