“Samson gaat definitief stoppen, het is de enige oplossing”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Danny Verbiest is de bedenker van Samson. Hij was ook jarenlang de stem van Samson.

Danny Verbiest is niet alleen de bedenker van Samson, maar ook één van de oprichters van Studio 100. Anderhalf decennia geleden verkocht hij echter zijn aandelen.

Danny Verbiest deed echter geen afstand van het product ‘Samson en Gert’. Hij is, als bedenker en originele helft van het duo, nog altijd voor de helft eigenaar van het populaire merk. “Toen ik hoorde dat Gert Verhulst wilde stoppen, vond ik het meteen een goede beslissing”, citeert Het Laatste Nieuws hem in de podcast ‘Akkerdjie’.
(Lees verder onder de foto)

Vetorecht
“Ze hebben mij geen toestemming gevraagd, maar dat moet ook helemaal niet. Enkel als ik het echt niet eens ben met een beslissing over Samson, heb ik vetorecht.”

Over hoe het nu verder moet met Samson, is dus ook een zorg van Danny. Hij moet akkoord gaan. “Ik heb al voorstellen over de toekomst van Samson gekregen, maar ik vind ze niet goed”, zegt hij. “Ik denk eraan om Samson ook te laten stoppen, ja."

"Als we er verder over nadenken, zal dat waarschijnlijk ook de enige mogelijke oplossing zijn. Het slechter doen dan vroeger of ter plaatse blijven trappelen, willen we niet, en beter doen wordt heel erg moeilijk. Misschien is dat zelfs onmogelijk."