Driejarig zoontje van Pedro Elias heeft kanker: "Mijn wereld stortte in"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vier-presentator Pedro Elias en Woestijnvis-redacteur Evelien Broekaert heeft vreselijk nieuws te horen gekregen. Hun 3-jarig zoontje Rover heeft kanker.

Pedro Elias en Evelien Broekaert kregen het nieuws in maart te horen. De presentator maakte het nu pas wereldkundig in een interview met De Tijd. Sindsdien gaat al hun aandacht uit naar hun 3-jarig zoontje Rover.

“Rover is een heel enthousiaste kerel, maar kort voor de krokusvakantie zwakte dat af”, aldus Broekaert. “Hij zag heel vaak bleek. Hij zeurde veel. Op school zeiden ze hetzelfde ... Ik dacht aan ijzertekort en dus gingen we bloed laten trekken. ’s Avonds belde de dokter: ‘Zijn witte bloedcellen staan heel laag. 230. Eigenlijk moet dat minstens 1.500 zijn.”

Kanker
"Mijn eerste vraag was ook of het kanker was. De huisdokter zei van niet. Niets wees daarop. Want de rode bloedcellen en de bloedplaatjes waren tiptop. Dus wij haalden adem: geen kanker.” Er was ook nog een controle in het Gasthuisberg-ziekenhuis in Leuven en ook toen was er niets aan de hand.

Drie dagen later kwam er dan toch vreselijk verdict. “En toen zeiden ze dat toch: ‘Uw zoontje heeft kanker.’ De wereld stortte in", gaat Elias verder. "De dokters verzekerden ons wel dat Rover zal herstellen. Toen ik hoorde dat Rover kaal zou worden, stond ik al bijna met de tondeuse klaar om ook zelf mijn haar af te scheren. Al vond ik die symbooldaden vroeger zelf onnozel, maar voor Rover vind ik dat niet onnozel. En wat andere mensen kunnen doen? Bloed geven aan het Rode Kruis. Daarmee kan iedereen mee een steen verleggen”, besluit hij.