Bewoners uit Vosselaar starten petitie tegen buur: “Die stank is niet te harden, kunnen zelfs niet genieten van een barbecue”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Een koppel uit Boskant in Vosselaar is een petitie begonnen. Ze zijn de stank van een nabijgelegen varkensstal beu. “Vooral ’s avonds en ’s nachts is de stank hier niet te harden”, luidt het bij Gilbert en May.

“Wij wonen hier al 33 jaar en de stal stond hier al voor wij naar hier zijn verhuisd”, vertelt buurtbewoner May Vermeiren (66) uit Boskant in Het Nieuwsblad. “In al die jaren hebben we amper overlast gemerkt. De hinder is er pas dit jaar gekomen. Op geregelde tijdstippen, meestal vanaf 20 uur tot een stuk in de nacht, moeten we onze ramen dichthouden om de stank van varkens uit ons huis te houden.”

Het koppel schakelde ook de milieupolitie in. “De inspecteurs van de milieupolitie zijn tot in onze veranda gekomen en draaiden meteen terug van de stank”, zegt Gilbert Verbinnen (68), de man van May Vermeiren. “We kunnen ’s avonds geen vrienden meer uitnodigen om te genieten van een barbecue. In onze slaapkamer staat een dressing. De geur is wellicht al in onze kledij gedrongen. Ik heb ook een bijzondere collectie van duizenden schelpen liggen en zou niet willen dat die verzameling wordt aangetast.”

Het koppel startte een petitie en ging daarmee door hun straat. “95 procent van de bewoners, ongeveer 51 mensen, heeft de petitie ondertekend. De buren ondervinden ’s nachts ook stankhinder in hun huizen”, vertelt Gilbert. “We willen de kostwinning van de varkenskweker niet afpakken. Zijn stal moet niet weg, maar de stank wel. We weten niet wie de zaakvoerder is, we weten alleen dat hij niet in Vosselaar woont.”

Tags vosselaar