Twee twintigers misleiden slachtoffer met zonnecrème en stelen daarna zijn koffers

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
De Brugse strafrechter heeft twee twintigers uit Cuba veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met uitstel voor de diefstal van enkele koffers. Om hun slachtoffer te misleiden, spoten de beklaagden zonnecrème op zijn jas. Het openbaar ministerie had voor allebei een jaar effectief gevorderd.

Robert E. (24) en Alberto A. (22) kozen hun slachtoffer op 5 mei aan het station van Brugge. Eén van hen spoot in het geniep een wat zonnecrème op zijn jas. Het slachtoffer stapte in een taxi, waarna de twee Cubanen hem met een andere taxi volgden tot aan zijn hotel.

De twee mannen deden zich hulpvaardig voor, door de man te wijzen op de vlek zonnecrème op zijn jas. Eén van hen hielp zelfs om de jas schoon te maken. Zijn kompaan maakte dan van de gelegenheid gebruik om ondertussen de koffers van het slachtoffer te stelen. Ze namen dezelfde taxi terug naar het station, maar hun taxichauffeur rook onraad. In het station werden ze ingerekend door de spoorwegpolitie.

De Cubanen hebben volledige bekentenissen afgelegd, hebben een blanco strafblad en zaten al twee maanden in voorhechtenis. “Ik ga niet zeggen dat ze een prijs verdienen voor originaliteit, maar hun modus operandi is wel duidelijk zonder geweld”, aldus hun advocaat Stijn Leliaert. Meester Leliaert vroeg een straf met uitstel. Met succes dus. Na hun vrijlating willen de mannen terugkeren naar hun woonplaats Barcelona.

Tags brugge