Sergio doet schokkende ontdekking en wil dat het ophoudt: “Heel erg voor mijn familie”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Sergio Quisquater is het slachtoffer geworden van 'fake news'. Er wordt een filmpje van hem gedeeld op de sociale media, dat volgens hemzelf volledig uit de context is gehaald. Hij wil dat mensen de beelden niet meer delen.

“Ik heb net nog een dikke lijn gesnoven’, zie je Sergio zeggen in het kort filmpje. Het filmpje werd gemaakt tijdens zijn laatste concert, toen hij even naar de backstage liep. “Dat was natuurlijk maar een grap. Moest ik écht zoiets doen, zou ik toch niet zo dom zijn om het op camera te zeggen?”, aldus Sergio. “Een maat van mij was aan het filmen. Hij vroeg me: je bent precies in form? En ik antwoord lachend: ja, ik heb net nog een dikke lijn gesnoven. Ik heb het zelfs nog een keertje herhaald omdat hij me niet kon horen. Dat deed ik om hem te entertainen, maar ik wist natuurlijk niet dat hij een livestream aan het uitzenden was.”

“Dat gaat direct de wereld in, zonder context. Niet bewust om mij kwaad te doen, maar zoiets is snel gebeurd, hé. Je denkt daar niet bij na, op dat moment. En ik weet dat niet iedereen mijn soort humor begrijpt, zeker mensen die me niet persoonlijk kennen”, gaat hij verder.

“Ik zit al dertig jaar in het vak. Ik weet hoe het gaat. Zulke video’s doen de ronde en iedereen neemt zomaar aan dat het waar is. Ik heb een ruige reputatie, wat daar nog eens aan bijdraagt. Maar dat betekent niet dat het ook écht zo gebeurd is. Ik hoop dat mensen die beelden niet meer delen en dat het verhaal niet verder uit context wordt gehaald, want zoiets kan snel uit de hand lopen. Men denkt te snel: ‘waar rook is, is vuur’, ook al is het niet zo. Wat kan ik daar nog meer over zeggen? Zelf kan ik heus wel ergens tegen, maar ik vind dat ook heel erg voor mijn familie.”