Open VLD-kopstukken zeggen neen tegen Groen, dit is het antwoord van Meyrem Almaci

bron: TerZake
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, roept op om eindelijk over inhouden te spreken bij de vorming van de federale regering. Wat haar betreft kan Groen deel uitmaken van een de nieuwe regering, maar dan moeten wel heel wat voorwaarden afgevinkt worden.

“Wij hebben als Groen duidelijk gezegd dat er voor dit land een ander project nodig is, een nieuwe adem nodig is. We hebben dat intussen in Brussel ook gerealiseerd met een zeer ambitieus groen klimaatakkoord waar we het voortouw in hebben genomen.”

Patrick Dewael en Vincent Van Quickenborne, lieten de afgelopen week optekenen dat Open VLD niet in een regering met Groen wil stappen. “Ik verwijs naar de uitspraken die een aantal liberale coryfeeën hebben gedaan. We zijn 2 maanden verder en we staan nog nergens. Er is op dit moment nog geen inhoudelijke nota. Voor ons als Groen telt altijd het project.”

Almaci zegt dus zeker niet neen tegen een deelname aan de nieuwe federale regering, maar stelt dan wel zeer duidelijke voorwaarden.

“Als de nota heel duidelijke klimaatambitie toont, als we op vlak van sociale rechtvaardigheid een behoorlijk plan hebben, als er op vlak van fiscale eerlijkheid een andere richting wordt uitgegaan, als we durven investeren in dit land, dan is dat een project waar wij als Groen aan zullen meewerken.”