Pijnlijk voor het dochtertje van Born Crain: “Brooklyn beseft soms al dat ze ‘anders’ is”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Born Crain (39) heeft twee dochtertjes, Brooklyn (5) en Spencer (3). Met hun porseleinen huid en rode haren lijken de meisjes sprekend op hun papa.

“Ik denk dat ze daar wel blij mee zijn”, zegt Born Crain in Story. “Soms zegt de oudste wel dat ze zo blond wil zijn zoals haar barbiepoppen. Of dan slaat de twijfel toe: ‘Waarom heet niemand anders in mijn klas rood haar?’ Tja, roodharigen maken natuurlijk maar twee procent uit van de wereldbevolking... Brooklyn beseft soms dus al dat ze ‘anders’ is. Maar dan zeg ik: ‘Schatje, je bent wel mooi’. Onlangs heb ik haar ook de Snoecks getoond, met op de cover een roodharig meisje met sproetjes.”

“Eén keer is ze thuis komen vertellen dat ze op school niet had mogen meespelen vanwege haar rode haar. Tja, iedereen wordt weleens uitgesloten, kinderen kunnen hard zijn. Maar ik heb het gevoel dat het niet meer zo raar is om ros te zijn. Misschien ook met dank aan Ed Sheeran? Brooklyn en Spencer worden zelfs vaak gecomplimenteerd met hun haren. In de Colruyt of op reis zijn mensen soms echt door het dolle heen. Zelf was ik als kind weleens het mikpunt van spot, met mijn haar, sproeten en bril. Bovendien was ik ook nogal introvert. Na mijn puberteit besete ik dat grappen maken mijn troef was, en dat ik die moest uitspelen.”

Tags born crain