Verschillende Belgen komen om het leven in Italië: Meters van ravijn gevallen en chaffeur rijdt in op groep wielertoeristen

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
Het was gisteren een zwarte dag voor enkele Belgen in Italië. Bij twee verschillende ongelukken kwamen er drie landgenoten om het leven.

Een bejaard echtpaar kwam ten val tijdens een wandeling bij een ravijn in de Italiaanse stad Valesia. Ze vielen enkele meters naar beneden, schrijft De Standaard. Vrijdagavond werd er een zoektocht gestart naar hen, aangezien ze niet terug waren gekeerd van hun wandeling. 

Zaterdagavond werden de lichamen van het bejaard echtpaar, beiden zeventigers, teruggevonden. Mogelijk hebben ze een verkeerde weg genomen en op een moeilijk begaanbaar bergpad is terechtgekomen. Daarna zou een glijpartij mogelijk de oorzaak geweest zijn hun fatale val.

Wielertoerist
In het zuidelijke dorpje Veglie, nabij de stad Lecce, is dan weer een 57-jarige Belg om het leven gekomen. Een groepje wielertoeristen werd zaterdag rond 13 uur aangereden door een 19-jarige chauffeur. De Belg zou achteraan het groepje gereden hebben en net daar reed ook de Citroën in op de groep.

De Belg werd zwaargewond naar het Vito Fazzi-ziekenhuis in Lecce gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen. De bestuurder bleek niet onder invloed te zijn van alcohol of drugs. Hij was volledig in shock en moest behandeld worden.