Kim De Gelder blijft nabestaanden veel miserie bezorgen: “Zelfs dat moet hij niet doen van het gerecht, dat is nog het ergste”

bron: TV-Oost
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week weet Kim De Gelder waar hij geïnterneerd zal worden. De Kamer voor de Bescherming van de Maatschappij boog zich al over het dossier, maar neemt pas volgende week dinsdag een beslissing.

Kim De Gelder sloeg hard toe in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde. De nabestaanden reageren gelaten. Leon Garcia was één van de kindjes die bij die aanval van De Gelder het leven liet.

“De beslissing is al gevallen”, reageert de dooppeter van Leon Garcia bij TV-Oost. “Ze gaan volgende week beslissen waar hij geplaatst wordt. Het maakt mij eigenlijk niet veel meer uit. Het feit dat hij geïnterneerd wordt, vind ik het ergst van allemaal.”

“Het is zo dat in België de rechten van de dader ook goed verdedigd worden”, gaat Tomas Mannaert verder. “Iedereen heeft natuurlijk recht op hulp, zeker mensen die in de gevangenis zitten. Maar in tijden wanneer men spreekt over tekort voor kamers voor bejaarden, voor hulpbehoevenden, mensen die wel een steentje bijgedragen hebben in onze maatschappij, en dan gelet op het palmares van Kim De Gelder, dan denk ik dat andere mensen wel voorrang moeten krijgen.”

“De Gelder heeft een levenslange straf gekregen en ik ga ervan uit dat je die moet uitzitten, maar dat is blijkbaar allemaal herzienbaar."