Vader van vermoorde Eefje doet vreselijke vaststelling over Lelièvre: "Ik hoop dat de rechtbank op z'n minst dit doet als hij vrijkomt"

bron: HUMO/Showbizzsite
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Volgende week maandag is weer een belangrijke dag voor Michel Lelièvre. Dan weet hij of hij vrijkomt met een enkelband.

Michel Leliève is de handlanger van Marc Dutroux. Hij hielp hem mee om kinderen te lokken en te ontvoeren. Eén van hen was Eefje Lambrecks.

Eefje overleefde het niet. Haar vader Jean Lambrecks mag er niet aandenken dat Lelièvre vrijkomt. "Hoe kan zijn advocate nu pleiten dat hij veranderd is", vraagt hij zich luidop af in Humo. "Ze is pas twee jaar zijn advocate. En als Lel!èvre echt enig schuldinzicht had, zou wij daar toch iets van gemerkt hebben?"

Lambrecks stuurde Lelièvre een brief met nog vragen die hij had voor Lelièvre, maar kreeg nooit een antwoord van hem. "Dat ik na al die jaren nog niet weet wat er precies is gebeurd, weegt het zwaarst. Het maakt moeilijk om de zaak los te laten."

Lambrecks vreest het moment dat Lelièvre vrijkomt. "Dan hoop ik dat de rechtbank hem op z'n minst een plaatsverbod oplegt. Ik wil hem niet tegenkomen in Limburg of aan de kust. Die man lacht ons uit in ons gezicht."