Ouders van gestorven student zijn gedegouteerd: “Dit betalen wij niet”

bron: The Guardian
door: PMN
Afbeelding bron: The Guardian
In Nieuw-Zeeland werd vorige maand het lichaam van een 19-jarige student gevonden. Op dat moment was de jongen al enkele weken overleden. De organisatie van de huisvestiging dringt er nu op aan dat de ouders de openstaande factuur van die maand betalen.

Het lichaam van Mason Pendrous werd 23 september gevonden nadat een medewerker op het dak was gekropen om in Pendrous’s kamer te kijken.  Het lichaam lag er toen al een maand. De jongen huurde een eenpersoonskamer op de campus van de Universiteit van Canterbury in Christchurch. 

Na de dood van de jongeman krijgt de familie van Mason nog facturen van de campus. Die facturen verzoeken om te betalen voor het verblijf in september. Mason was toen al lang overleden. “Dit is belachelijk, we betalen dit niet”, aldus Masons’s vader. Hij doet zijn verhaal uit de doeken op de radiozender RNZ, in Nieuw-Zeeland. 

“Ik begrijp niet dat niemand in die vier à vijf weken is gaan kijken naar Mason. Hij ging niet naar de les, was niet te vinden in de eetzaal. Dan moet er toch een belletje rinkelen?” De vader van Mason had een aantal smsjes en e-mails verstuurd maar toen de verbinding was verbroken toen hij belde, sloeg hij pas alarm. “Ik dacht dat hij het druk had."