Man wil 4-jarig meisje lokken in tuin van oma: “Een minuut later en ik was mijn kind kwijt”

bron: Gazet van Antwerpen
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
Een man werd opgepakt door de politie na het lokken van een 4-jarig meisje. Hij was al bekend bij de politie toen hij eerder die week kinderen lastig had gevallen op een speelpleintje.

Brenda Knops (26) en Kenn Vercruysse (30) komen nu naar buiten met hun verhaal om andere ouders te waarschuwen en op te roepen om waakzaam te zijn. Hun dochter werd eerder deze week gelokt door een man terwijl ze in de tuin aan het spelen was. “Ik laat haar nooit meer alleen in de tuin”

“Er waren tien kinderen aanwezig op het feestje”, gaat Brenda verder. “Op een bepaald moment gingen ze buiten spelen, maar toen ik vanuit de woning naar buiten keek, zag ik mijn vijfjarige zoon alleen op de schommel. Toen ik ging vragen wat er aan de hand was, riep hij terug dat er aan de omheining van de tuin, een man met een zwart T-shirt en een zwarte pet was. Hij zou de andere kinderen weggestuurd hebben terwijl hij onze vierjarige dochter lokte met een armbandje.” Brenda reageerde meteen en liep al roepend naar buiten. Daardoor vluchtte de man het bos in. 

“De politie kwam meteen ter plaatse en nam de zaak heel serieus”, zegt mama Brenda opgelucht. “Ze kamden de buurt uit maar de dader was al gevlucht. Onze zoon heeft de man kunnen herkennen op foto waardoor de politie hem kon arresteren.