Verontrustende ontdekking: Agentschap voor Natuur en Bos is de oorzaak voor grote aantallen dode schapen

bron: Metrotime
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De organisatie ‘welkom Wolf’ heeft een verontrustende vaststelling gedaan. Volgens hen stapelt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) blunders op.

‘Welkom Wolf’ verwijt het Agentschap voor Natuur en Bos dat ze geen enkele toezicht houden op de jagerij en dat ze de jacht promoten. "Het ANB heeft boter op het hoofd, zowel in het dossier van de moord op wolvin Naya als in het dossier van de aanvallen op de schapen", legt Jan Loos van Landschap vzw uit.

Het jachtseizoen is weer begonnen en volgens Landschap vzw - de vereniging achter Welkom Wolf – zijn ook de aanvallen op de schapen weer begonnen. "Nu de jacht weer overal hoogtij viert, kan wolf August geen rust vinden", zegt Loos. "En dus is het logisch dat het dier met de regelmaat van een klok uit zijn kerngebieden wordt gedreven en in het landbouwgebied terechtkomt, waar onbeschermde schapen een voor de hand liggende prooi zijn."

‘Welkom Wolf’ zegt dat de aanvallen op schapen nog tot het einde van het jachtseizoen zullen doorgaan. "Het wanbeleid van ANB speelt nu onrechtstreeks ook de schapenhouders parten", stelt Loos vast.