Gwendolyn Rutten (Open Vld) pleit voor fantasiebeeld: “Weg met de pensée unique of eenheidsworst”

bron: Facebook
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld stelde luidop een vraag en postte dat op Facebook. Het is volgens sommigen een fantasiebeeld, voor anderen een doel om na te streven.

“Gewoon even, wat ik me afvraag...” Zo begint Rutten haar post op Facebook. De Open Vld’er is niet enorm populair dezer dagen. Velen twijfelen aan de keuzes die de partij maak met betrekking op de vorming van de federale regering. 

"?Wat is dat met politici die beweren te spreken in naam van Vlaanderen of zelfs “de Vlamingen”? ?Alle Vlamingen zijn ook Belgen. Belgen zijn ook Europeanen. Sommigen zijn fier op hun stad of dorp. Anderen op hun afkomst, hun geloof of andere elementen van hun eigen identiteit.?” 

“Sommigen noemen zichzelf socialist of flamingant. Anderen laten partijen los. Je kan jezelf conservatief noemen of progressief. Of beide, afhankelijk van het thema. Je kan rechts zijn en hogere pensioenen willen. Of links en overtuigd zijn van een streng migratiebeleid. Je kan sociaal zijn zonder ooit links te stemmen. Je kan liberaal zijn en je privacy te grabbel gooien op Facebook. Je kan extreem-rechts stemmen en houden van de monarchie. Je kan veel geld hebben zonder ooit een voorkeur te hebben voor een rechtse partij. Je kan gewoon een mens zijn, (M/V/X) die hier helemaal geen boodschap aan heeft.” 

Haar boodschap sluit ze af met de volgende woorden: “Dat is het mooie - en soms ook het moeilijke - aan een samenleving met allemaal vrije individuen. Iederéén heeft recht op een eigen mening. Daar zijn geen etiketten op te kleven. Weg dus met de pensée unique. Of weg met de eenheidsworst (voor de Vlamingen onder u ?)"