Oud-politicus ziet wie minister wil worden: "De ministeriële geilheid druipt ervan af bij hem"

bron: GVA
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voormalig minister Freddy Willockx (Sp.a) verwacht dat een paars-gele coalitie er niet meer zal komen en ziet verdeeldheid bij de N-VA. Hij weet ook welke populaire politicus héél graag minister wil worden.

Willockx is voormalig minister, voormalig Europarlementslid en voormalig burgemeester van Sint-Niklaas. De nu 72-jarige minister van staat volgt de politiek nog met scherpe blik.

Een regering met N-VA ziet Willockx niet ontstaan: "Nee, ik denk dat paars-geel uitgesloten is. Met de beste wil zie ik niet hoe het zou kunnen. Bart De Wever zegt dat hij ofwel een centrumrechts beleid wil - maar dat kan niet met de socialisten in de regering - ofwel confederalisme, wat eigenlijk neerkomt op een stap richting separatisme. En dat wil geen enkele andere partij", klinkt het in Gazet van Antwerpen.

Verdeeldheid bij N-VA

Willockx sprak in het (voor de peiling van gisteren afgenomen) interview ook over Vlaams Belang. "Ik zie Vlaams Belang wel 20% halen, naarmate de verdeeldheid bij N-VA meer naar buiten komt. Als iemand als Theo Francken niet in de regering geraakt, gaat hij gefrustreerd zijn. De ministeriële geilheid druipt ervan af", aldus Willockx.