N-VA-kopstuk schrijft opmerkelijke oudjaarsbrief: "2019 was niet het jaar waarin de politici in België faalden"

door: MRO
Peter De Roover, Kamerfractieleider van N-VA, heeft op zijn Facebookpagina een oudjaarsbrief geschreven. Daarin maakt hij de balans op van het afgelopen jaar en komt hij tot het besluit dat er iets moet gebeuren aan 'het aftandse bouwwerk België'.

Peter De Roover vindt niet dat politici gefaald hebben omdat er nog geen nieuwe federale regering is. "2019 was niet het jaar waarin de politici in België faalden, ook zeker niet het jaar waarin de kiezers faalden, het werd het jaar waarin de onverenigbaarheid tussen ‘België’ en ‘democratie’ zich in volle scherpte manifesteerde."

Volgens De Roover zijn er drie mogelijkheden op het Belgisch niveau. "Ofwel maakt men een Belgische meerderheid waarbij minstens één partner de kiezers in het gezicht spuwt wegens verregaande onverenigbaarheid van de programma’s; ofwel boeken we een nieuw regeringsvormingsrecord; ofwel bieden we noord en zuid zelfbestuur. Er bestaan dus alternatieven voor confederalisme (of welke naam op Vlaams zelfbestuur ook wordt gekleefd): democratisch onfatsoen of onbestuurbaarheid.

Zijn volledige oudjaarsbrief lees je hieronder: