"Heel belangrijk wat Bart De Wever daar gedaan heeft"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Een ontmoeting met Bart De Wever bracht alles in een stroomversnelling voor Jan Jacob, de vader van de 26-jarige Johathan, die in een politiecel werd doodgeslagen.

Jonathan Jacob overleed tien jaar geleden in een politiecel in Mortsel, na een interventie van het Bijzonder Bijstandsteam. Vader Jan zegt dat de veroordeling van de verantwoordelijken hem rust gaf. Maar ook de excuses van Antwerps burgemeester Bart De Wever zijn voor hem heel belangrijk.

"Toen bekendraakte dat hij geen tuchtstraffen wilde opleggen aan de betrokken BBT-agenten, heb ik hem een mail gestuurd. De Wever erkende dat politie noch justitie haar verantwoordelijkheid had genomen in dit dossier", zegt Jacob in de Mediahuis-kranten.

Excuses

"In een lang gesprek heeft De Wever naar ons geluisterd en zich geëxcuseerd in naam van het korps. Dat betekende heel veel. Ik heb hem ook gezegd hoe graag ik de teamleider van de botinnekes zou ontmoeten", aldus Jacob.

Vlees en bloed

Die ontmoeting kwam er. "Ik zag die mannen die mijn zoon hebben doodgeschopt als moordmachines. Maar voor mij zat een rustige mens, die schuldinzicht toonde. Ik besefte dat hij ook maar een mens van vlees en bloed is", besluit Jacob.