Door iedereen uitgespuwd: Amélie met de grond gelijk gemaakt door ‘Familie’-kijkers

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Wie had dàt gedacht? In ‘Familie’ was Amélie lang de rebelse maar coole en sympathieke zus van Lars. Maar het personage van Erika Van Tielen (36) is nu een dief en leugenachtig loeder. De kijkers spuwen haar nu uit.

Familie’-kijkers konden het nauwelijks geloven hoe vals en meedogenloos Amélie zich gedroeg. Zo walgelijk van haar en zo zielig voor Jonas! Het gevolg laat zich raden: op ‘Familie’-fansites krijgt Amélie het nu héél erg te verduren. Zelden heeft een ‘Familie’-personage zo zwaar onder vuur gelegen.

Wat Amélie zich heeft gepermitteerd, dat gaat alle grenzen van het fatsoen te buiten, vindt iedereen. Het stortregent verwijten en scheldwoorden aan haar adres. Dat gaat van ‘Wat een trut van een wijf’, ‘Degoutante, gewetenloze bitch’ en ‘Schoon verpakt maar een rotkarakter’ tot ‘Gij vals serpent’ en ‘Gooi die uit ‘Familie!’’ Het houdt niet op.

Voor actrice Erika Van Tielen moet dit allesbehalve prettig zijn. Oké, het gaat ‘slechts’ over haar personage. Maar het moet sowieso hard aankomen zulke grove verwensingen te lezen. Want Amélie is een stukje van haarzelf, zoals dat meestal het geval is bij acteurs die lange tijd eenzelfde personage spelen.