Charlotte Bouwman krijgt ondanks 21 zelfmoordpogingen geen hulp: “Er zijn nog 90.000 wachtenden voor u”

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Charlotte Bouwman (26) probeerde de voorbije 8 keer al 21 keer een einde te maken aan haar leven. Toch moet ze blijven wachten op hulp.

De Amsterdamse Charlotte Bouwman staat op een wachtlijst. Van ambtenaren krijgt ze te horen dat er 90.000 wachtenden voor haar zijn. “Ik kom gewoon nergens meer op de wachtlijst’’, zegt ze aan AD. “De basiszorg is in Nederland goed geregeld maar hoe complexer, hoe langer je moet wachten’.”

De problemen begonnen voor Charlotte op haar achttiende toen ze verkracht werd. ”Ik ging toen naar een psycholoog en dat triggerde trauma’s van vroeger. Maar ik ben chronisch getraumatiseerd.’’

"Ik blijf hier zitten tot er een oplossing komt, desnoods weken aan één stuk"
Charlotte Bouwman

Charlotte is het kotsbeu en voert nu actie voor het ministeriegebouw. “Ik blijf hier tot er een oplossing is. Al moet ik hier weken blijven zitten. Er zijn meer mensen zoals ik. Dit kan ook gewoon iedereen overkomen. Je bent ziek, voelt je wanhopig en dan word je toch weggestuurd.”

Haar actie krijgt wel gehoor. Enkele Nederlandse politici besloten al om eens met haar te gaan praten.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.