Parket Halle-Vilvoorde wil deze straf voor Irakees die kindje van 4 jaar smokkelde

door: PMN
Het parket Halle-Vilvoorde heeft zich woensdagnamiddag gebogen over een de zaak van een Irakees. De man smokkelde een kindje van 4 jaar oud.

De man en het kind werden vorig jaar in oktober aangehouden op de luchthaven van Zaventem. Ze kwamen net over van Athene. Bij zijn aankomst legde de Irakees twee paspoorten voor, één van hem en één van zijn zoon. Maar de foto op de laatste paspoort kwam niet overéén met het kind dat hij bij zich had, schrijft Bruzz.

Bij zijn ondervraging bekende de man dat het eigenlijk niet zijn kind was. Hij bracht het kind op vraag van zijn moeder van Athene over naar België. 

In zijn gsm werden echter foto's gevonden van verschillende identiteitsdocumenten van andere personen en Whatsapp-gesprekken waarin dergelijke foto's werden uitgewisseld. De man werd ook nog eens vergoed voor zijn reis. "Minstens is zijn vliegticket betaald", klonk het. "Het is dan ook ongeloofwaardig dat hij niet geweten zou hebben dat hij deelnam aan een georganiseerde smokkeloperatie."

Maar de advocaat van de Irakees is het daar niet mee eens. "Er is geen enkel bewijs dat hij hier iets aan verdiend heeft. Net zomin bewijst het parket dat hij deel uitmaakt van enige organisatie."

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde een celstraf van 48 maanden voor de 38-jarige Irakees. De rechter velt op 19 februari een vonnis.