Bromfietser komt om het leven bij verschrikkelijk ongeval op E313: “Het was echt heel heftig”

door: PMN
Afbeelding bron: Gazet van Antwerpen
Zaterdagochtend, iets voor 2 uur, vond er een vreselijk ongeval plaats. Een bromfietser kwam daarbij om het leven.

De motorrijder reed op de snelweg in de richting van Antwerpen toen hij ongeveer een kilometer voor de afrit Herentals-West in Grobbendonk achteraan inreed op een Nederlandse vrachtwagen, schrijft Gazet van Antwerpen.

De bestuurder van de vrachtwagen zegt dat hij niet sneller reed dan 90 kilometer per uur. “Ineens hoorde en voelde ik een enorme klap. Die was zo krachtig dat mijn voertuig zelfs vooruit werd geduwd. Ik heb me aan de kant gezet en ben meteen naar de motorrijder toegelopen. Het was duidelijk dat er geen hulp meer kon baten. De botsing was echt heel hevig.”

Een Limburgse automobilist vertelt dat hij nog door het slachtoffer voorbij werd gestoken. “Ik had mijn cruise control op 120 staan toen ik iets voorbij de afrit Herentals-Industrie door enkele voertuigen en de motor voorbij gereden werd. De motorrijder maakte brede slalombewegingen, alsof hij plezier beleefde aan de rit. Was hij achteraf gezien misschien in slaap aan het dommelen? Ik zou niet kunnen zeggen.”

De snelweg was bezaaid met brokstukken van de motor. Het slachtoffer lag nog bovenop zijn tweewieler op de rand van de rechterrijstrook en pechstrook.