VIDEO: Surfer ontsnapt maar nipt aan de dood op het moment dat hij wordt afgevoerd: “Heel ernstig incident”

door: PMN
Afbeelding bron: Twitter
De Portugese surfer Alex Botelho zal zich zijn laatste wedstrijd de rest van zijn leven blijven herinneren. De man ontsnapte maar net aan de dood.

De stad Nazaré, gelegen aan de Portugese kust, staat bekend om zijn reusachtige golven. Het zal je allicht niet verbazen dat het de favoriete bestemming is van veel surfers. De golven zijn soms metershoog, maar dat brengt ook wel risico’s met zich mee.

Dinsdag was er de Nazare Tow Surfing Challenge. Ook Alex Botelho nam deel, maar voor werden de golven bijna zijn dood. Net op het moment dat hij werd afgevoerd met een jetski, sloegen twee grote golven op volle kracht op hem in. Het resultaat was dat zowel Botelho als zijn jetski in de lucht vlogen. De hulpdiensten konden hem maar net op tijd in veiligheid brengen.

“Alex Botelho was betrokken in een heel ernstig incident tijdens de Nazaré Tow Surfing Challenge”, laat de World Surf League (WSL) weten. “Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is momenteel stabiel en hij is bij bewustzijn. We bedanken de hulpdiensten voor hun snelle reactie en we wensen Alex een spoedig herstel”, meldt de organisatie.